LOPPISAR

Loppis – visst är det trevligt…

Loppis har blivit en ny folkrörelse. Visst är det roligt att gå runt och titta på prylar, minnas gamla saker som man glömt bort att de fanns och kanske göra ett eller annat billigt fynd.

Har man som mål att rensa lite grann i sin röra och hyra ett bord för att bli av med några prylar och ha det lite trevligt på en loppis, så kan man lyckas, men man får stå där en hel dag och är loppisen liten, så kommer inte så många köpare, så risken är att man får släpa hem de flesta grejorna igen.

Kanske skulle bilder på nätet från loppisar och kontakter till säljare kunna skapa kontakt med fler kunder. De flesta företag har ju också en hemsida. Att de som har bord på en loppis också presenterar sig och vad de har att sälja på en hemsida vore ju en möjlighet. Då skulle man bevara den lokala prägeln. Det skulle till och med vara möjligt att presentera utbudet på en lokal loppis på nätet innan den öppnar, för att locka besökare.

Om du som finns med på bild här och vill lägga in sådant du vill sälja i anslutning till din bild, så är du välkommen att göra det. I så fall är det bara att skicka epostmeddelande med förteckning på dina prylar och dina kontaktuppgifter till mig, så lägger jag in dina prylar.

Visst kan man lägga upp prylar på nätet på olika ställen. Gör man det i olika lokala Facebooksgrupper eller på Instagram, så är det inte så lätt för kunder att hitta vad de söker. Blocket och Tradera är bättre härvidlag, eftersom prylarna är sorterade, men då är det inte längre gratis. Facebook Marketplace är ett bra alternativ till Blocket och Tradera ifall man har Facebook. Som säljare är det dock i regel lite jobbigt att hålla reda på sina annonser, om man inte har dem samlade på en alldeles egen annonsplats. Då är det å andra sidan svårare för kunderna att hitta dit. Det är ungefär som en lokal loppis i Grythyttan, det kommer inte så många utifrån.

Kontakta mig gärna om du har några idéer! Själv har jag massor av prylar, som jag inte längre har behov av, men jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska bli av med dem. Kanske vore det intressant att ha ett kooperativt loppis i Grythyttan, där alla kunde lämna sina prylar och man turades om att hålla det öppet varje dag eller kanske lördag/söndag. Frågan är om det skulle kunna finnas någon lämplig lokal.

Vårloppis i Grythyttan

 

Välkomna på loppis i Grythyttan! Kom och fynda på många välfyllda bord med div. innehåll. Servering med hembakat bröd, kaffe och varm korv.

Tid: Lördag 30 mars kl 10.00-15.00
Plats: IOGT-NTO lokalen, Kyrkogatan 12, Grythyttan
Arrangör: Lf 1553 Hederskänslan av IOGT-NTO
Kontakt/boka bord: 070-255 82 18

Om du inte hade tillfälle att komma, men ser något du är intresserad av på borden, så hör av dig till Per Ekblad 070-660 69 65  eller Lisbeth Sköld 070 255 82 18 om du inte vet vem säljaren är!

Dela gärna med dig länken till utställare och andra, som kan vara intresserade!

Jag utgår från att allt är möjligt. svenigrythyttan@gmail.com 0591-14451