Idéutbyte

Här har jag tänkt mig att alla som vill kan presentera små kluriga idéer. Uppfinnarjockar, vardagssmarta och alla former av påhittiga har här sitt eget lilla forum.  Inget problem är för litet, för att inte generera en problemlösning. Problemlösningarna kan vara svar på sociala och praktiska situationer i livet och vardagen,  såväl som idéer om produkter och produktutveckling. Låt din kreativitet flöda. Har du ett problem, men ingen lösning på det, så är du också välkommen att beskriva det här. Någon annan kanske har lösningen.

Själv inleder jag med fysiotekniskt problem, -problemet frusna fingrar framför datorn. Det är ju så att man spänner fingrarna lite extra vid tangentbordet och speciellt mushanden brukar bli lite kallare än den andra, eftersom vi omedvetet spänner den lite extra för att föra den fram och tillbaks med precision. Testa själv genom att föra samman din mushand med din andra hand efter en stunds arbete vid datorn och du kommer att finna att din andra hand kommer att uppleva mushanden som kallare.

Apoteket har tunna bomullsvantar som  kassapersonal har ibland. De fungerar bra och värmer händerna lite grann, kanske tillräckligt för dig. Att lägga en elektrisk värmedyna under tangentbord och mus skulle säkert också fungera, men jag har fastnat för en annan lösning, kanske inspirerad av en s.k. kycklingmoder, som består av en hållare med värmelampa för små frusna kycklingar, som ännu inte fått tillräckligt med dun på kroppen.

Visst kan man laborera med en speciell värmelampa riktad mot tangentbordet, men i detta fall behövs så pass lite extra värme, att det räcker med ett par vanliga lampor. -Många lösningar finner man genom att tillämpa lösningar som redan är vanliga inom ett område på ett helt annat område.

En tavelbelysning försedd med två 15 eller 25 W symaskinslampor monterad strax ovanför tangentbordet värmer fingrarna skönt och lyser samtidigt upp tangentbordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag utgår från att allt är möjligt. svenigrythyttan@gmail.com 0591-14451