Böcker till salu

Här lägger jag efterhand upp böcker, vars tillkomst jag själv varit delaktig i, samt dessutom böcker, som jag av olika anledningar tycker är mogna för nya läsare.

1. Tryckta böcker

Fortfarande är de flesta böcker tryckta på papper och fortfarande tycker vi om att läsa sådana böcker. Man skulle kunna tycka att det är slöseri med papper att trycka böcker, men faktum är att i jämförelse med elektronisk publicering, så är det inte så stor skillnad.

Äskade land

Om Haitis historia, moderna utveckling och framtidsmöjligheter - Nahom Mondelus Bearbetning, redigering och kompletteringar: Taavi Päts-Lidija Ivanovska och Sven Wallin
Om Haitis historia, moderna utveckling och framtidsmöjligheter – Nahom Mondelus
Bearbetning, redigering och kompletteringar med Taavi Päts, Lidija Ivanovska och Sven Wallin

Den här boken baseras på en uppsats skriven av Nahom Mondelus vid Göteborgs Universitet, Peace and Development Research Institute (Padrigu), där både han och jag studerat Internationellt Utvecklingssamarbete / Internationella relationer.

Intervju i GT med Nahom

Boken kan köpas på Din bok i Göteborg för 199kr eller beställas fraktfritt från mig till samma pris.

Den finns även att låna på biblioteket, även i Grythyttan och Hällefors.

Den inre resan


_________________________________________________________________________________

Läs mer och beställ kanske till julklapp!

2. E-böcker för läsning online
eller off-line

Läsplatta för e-böcker
Läsplattor för e-böcker är mycket behagliga att läsa text på, men många föredrar surfplattor, som kan göra mer och som har nästan lika lättlästa skärmar, som läsplattornas.

Den vanligaste formen av e-böcker är den, som består av en datafil, som man kan ladda ner till sin egen dator, läs- eller surfplatta  och som inte innehåller funktioner som kräver Internetuppkoppling vid läsningen. De är ett gott, billigare och många gånger bekvämare alternativ till pappersböcker, eftersom man kan ha med sig hela biblioteket på sin läs- eller surfplatta eller till och med på mobilen och läsa när och var man vill, ungefär som man kan ladda ner och lyssna till musik på sin Ipod eller mobiltelefon. En fördel, jämfört med pappersboken är också att texten är sökbar.

Läs boken gratis som Pdf-fil !

Naturligt byggeri förstasida

Tryckt bok i liggande A5-format, 60 sidor, vikt 112 gram, ringbunden och tryckt på vattentåligt plastpapper för att kunna brukas i fält.

Boken kan beställas från fred.ove.andersson@gmail.com eller via telefon 070-6262128 för 98 kr (inklusive postens porto 28 kr). Betalning kan ske via Swish eller banköverföring.

Den tryckta boken kan även köpas direkt av Fred Andersson, Banérsgatan 6B, 2v, Göteborg. (Hpl. Gamlestadstorget). En kopp kaffe och en stunds prat kring lerbygge ingår om så önskas och hämta-själv-priset är då 70 kr.

Boken kan läsas online och/eller laddas ner gratis som Pdf-fil. Det är helt O.K. att skriva ut boken på egen skrivare för den som det önskar, men egna färgutskrifter är inte billiga, kvaliten blir sämre och bindningskostnaden tillkommer,  så det är ingen lönsam variant.
Naturligt byggeri – bok 60 sidorA5liggande

BLUFFSAMHÄLLET

Förtroendet i samhället börjar bli en bristvara. Det är det som Fukuyama säger är grunden till ett väl fungerande samhälle. Speciellt på Internet och dess i många fall möjliga anonymitet, sprids allt fler sätt att luras. Ett virtuellt bluffsamhälle håller på att utvecklas, där man i varje stund måste vara på sin vakt för att inte bli lurad på något vis. Det handlar om allt ifrån telefonförsäljning till lockande gratiserbjudanden på nätet, med finstilt text som binder de ”fiskar” som nappar till att betala fett.

Vår nyutkomna bok Bluffsamhället finns på Bokus och Adlibris

Valerio och Sven Wallin

________________________________________________________________________________

3. Molnbaserade e-böcker  ”smartbooks”
(läses enbart online)

På en surfplatta kan du läsa alla typer av e-böcker
På en surfplatta kan du läsa alla typer av e-böcker, även Internetbaserade sådana.

Molnbaserade e-böcker klarar av det mesta. De ligger på Internet, ser ut precis som vanliga böcker, men kan innehålla internetbaserade funktioner, såsom inbäddade filmer, interaktiva övningar, tester, diskussionsforum med dialoger både med författare och mellan läsare etc.

Den, enligt min mening, viktigaste egenskapen, jämfört med andra e-böcker och förstås tryckta pappersböcker är att de molnbaserade böckerna kan uppdateras kontinuerligt. Den som köpt inloggning till en molnbaserad bok loggar alltid in till senaste versionen av boken.

Det kan förstås också vara en nackdel om man är flera, som refererar till en molnbaserad bok och t.ex. sidnumreringen ändrats mellan olika versioner. Det går inte heller att förse en molnbaserad bok med ISBN-nummer, eftersom den är föränderlig och ISBN-nummer pekar ut en unik produkt.

En e-bok i Epub- eller Pdf-format kan då vara att föredra om man vill kunna sätta ISBN-nummer på sin produkt. Det är sen lätt att göra mindre ändringar/justeringar inom ramen för samma ISBN-nummer och ladda upp en ny fil eller förse produkten med ett nytt ISBN-nummer vid större förändringar/omarbetningar och nya upplagor.
Manual för ISBN-användare

De molnbaserade böckerna är en korsning mellan en traditionell bok och en webbsida, man skulle kunna betrakta dem som bokvärldens mulåsnor. De  kräver tillgång till Internet och en surfplatta t.ex. av typen IPad. Innehållet laddas inte ner till läsarens enhet vid läsning, utan läsaren kopplar i stället upp sig till den plats på Internet, där boken ligger.

Läsaren loggar in sig till varje bok med en personlig nyckel, -ett lösenord. Man löser alltså inträde till boken, precis som när man går på bio eller teater och löser biljett till en föreställning. Man kan läsa boken när man vill och så ofta och länge man vill, när man väl köpt en biljett och har tillgång till Internet.

Man skulle kunna jämföra molnbaserade e-böcker med musik på Spotify. Man laddar inte ner musiken, den ”strömmas” och man bara lyssnar. Det finns ett offline-läge som option, ja. Det kan man jämföra med möjligheten att spara en kopia av en molnbaserad e-bok eller skriva ut boken på papper, men utan tillgång till Internet vid läsning får man ju inte heller tillgång till de Internetbaserade funktionerna.

Välkommen till Dynamic books,
du som har Ipad eller annan surfplatta eller  dator.
Här kan du läsa molnbaserade e-böcker
med multimediainnehåll 
och interaktivitet.

a) Provläs en molnbaserad e-bok gratis!

En handbok i personlig avmaterialisering för ett rikare liv
En handbok i personlig avmaterialisering för ett rikare liv

Logga in som gäst!

b) Registrera dig gratis för att kunna köpa och läsa
fler böcker!

Klicka här och fyll i namn och e-postadress samt valfritt användarnamn och lösenord, så får du en länk per e-post, som tar dig till min e-bokhandel med flera e-böcker med multimediainnehåll. 

Klicka här för att logga in direkt, om du redan har användarnamn och lösenord.
___________________________________________________________________________

c) Köp denna interaktiva e-bok för 99 kr!

Lägg långrev i cyberrymden

Denna bok kommer snart. Är du intresserad av den och andra, så skaffa dig ett eget användarnamn och lösenord.
Förbeställ boken genom att kontakta mig per mail svenigrythyttan@gmail.com Formgivningen är färdig inom kort. Innehållet har mognat och utvecklats under 10 år! Bli bland de första med att läsa en interaktiv e-bok av det här slaget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag utgår från att allt är möjligt. svenigrythyttan@gmail.com 0591-14451